2014. április 29., kedd

Ami növeli benned az Életet

Pál Feri egy olyan szakember önismeret, mentálhigiéné, életvezetés terén, akitől nagyon sokat lehet tanulni. 
Örömmel, nyíltan, tisztán fel tudjuk vállalni, hogy a képzői körünkből sokan sokféleképpen hallgatjuk, olvassuk a tanítását. Ezért is kértük fel, hogy álljon mellénk az önismereti csoportunk indításakor. 
Emellett pedig egy olyan civil mozgalmárrá is vált, akaratán kívül, akit ezrek követnek. Mert olyasmiket mond, ami az élet lényegéhez visz közel. A kedd esti lélektani előadásait ezrek hallgatják, élőben és online, az ide csoportosuló fiatalokról készült már szociológiai elemzés, sokan egy önálló mozgalomként, sőt, szubkultúraként tekintenek rájuk. Ami igaz, az igaz: saját szervezésű programjaik, táncóráik, önismereti csoportjaik, párkereső akcióik stb. vannak. 
De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy Feri olyan kérdéseket feszeget, amelyek - ha őszintén, a lelkünk mélyére nézősen, bátran válaszolunk, akkor az valami jobb minőségű élet felé vezet. 

Például ez. Amit a napokban hallgattam. És velem van azóta nagyon. 


"Keresd a kapcsolatot a legmélyebb természeteddel, önmagaddal! Adj hálát azért, hogy vagy, és mindazért, amit kaptál! Ünnepeld az életet, és adj célt és értelmet neki! Tedd meg, amit az élet vár tőled! És akkor egy következő mondat: éld bele magad a világba! Hű, ez jó dolog, beleélni magunkat az életbe. Beleélni magunkat a világba. Kevés jobb dolgot tudok elképzelni! Hangolódj az életre és mindarra, ami az életet növeli benned és körülötted! Itt mind a két résznek van jelentősége - hogy ami az életet növeli benned és körülötted. Nagyon be tudjuk magunkat csapni, ha mindig csak az foglalkoztat, hogy mi növeli bennem az életet. Nagyon alacsony színvonalú válaszokat is tudunk erre adni. 

Mi az, ami valóban növeli benned az életet?"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése