2014. május 17., szombat

A nyári ÉN

Az elmúlt napok viharos, hűvös, katasztrófás, végtelen esős időjárásában figyelem, hogy ki hogyan nyilvánul meg önmagáról, a hangulatáról, az időről és úgy egyáltalán az élet értelméről élőben, közösségi hálón, blogon, instagramon satöbbin. 

Többé-kevésbé kétféle megnyilvánulással találkozni: az emberek egyik fele az elképedését és hitetlenségét fejezi ki, valamint a saját rossz hangulatára válaszul töltöget fel "esőben is lehet értelme az életnek" típusú zenéket, képeket, hatalmas bölcsesség mondásokat. 
A másik fele pedig arról posztol, hogy milyen nyári fesztiválon, koncerten, utazáson, táborban vesz részt, milyen repülőjegyet vett, milyen bőröndbe csomagol, kivel utazik és hasonlók. Gombaszög már ott lüktet a bőrünk alatt, boogie a lábunkban, satöbbi. 

Emlékszem, régebben több éven át az volt a szokásom, hogy március-április környékén, amikor a karácsony lendülete már elfogyott, az igazi tavasz elérkeztét egyre türelmetlenebbül vártuk és a munkák egyre reménytelenebbül telepedtek rám, hogy baráttal vagy barátnővel hirtelen felindulásból vettünk egy olcsó repülőjegyet valamelyik koranyári hétvégére, hogy onnantól az tartsa bennünk a lelket. 
Idén, kb egy héttel ezelőtt, lendületből berohantam egy Bahia boltba, s nekifutásból vettem magamnak egy fülgyűrűt, hordom azóta is, jelezvén, hogy a nyár már kóstolgat. Mert a fülgyűrű a nyár egyik bolond szimbóluma. 

Saját pszichodrámás játékaim egyik meghatározó élménye volt a sok közül, amikor színpadra raktam a nyári énem, gondosan megformálva minden ragyogó és zabolátlan porcikáját, mert a nyári Kriszta más, mint akivel év többi részében lehet találkozni. 
És arra is egészen pontosan emlékszem, mennyi erőt merítettem ebből a játékból és hányszor tudtam visszanyúlni hozzá, amikor téli sötét napokon szükségem volt egy kis zabolátlanságra. 

Neked milyen a nyári éned?

Szeretnél vele találkozni?
Kibontogatni a szabadságát, meglobogtatni a szárnyait, csiszolgatni szelíden a fényességén?
Erre pont jó lesz AZ a nap. 

Hogy melyik is? 
Ha szeretnéd, hogy olyan legyen, ami neked is jó, 
még egy pár napig szavazhatsz. 
Kattints a képre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése